reserveer je tafel

Ben je bij ons te gast in het hotel? Dat weten we ook graag, vermeld je het er even bij als je langs deze weg reserveert?  Niet hotelgasten zijn uiteraad ook van harte welkom.

Denk je ook goed na over je aankomstuur? Dan kunnen wij ons goed voorbereiden om je perfect te bedienen. Dank je wel alvast! 

Als je diner om 18u boekt, kunnen we er voor zorgen dat je op tijd klaar bent om de Last Post mee te maken. 

Geen nood als je gewenste aankomstuur geblokkeerd staat, duid dan gewoon het eerstvolgende tijdstip aan. Als je een beetje te vroeg aankomt, kun je altijd genieten van een aperitief in onze gezellige bar.

Vergeet zeker niet te vermelden als je graag op ons terras zit.

Come on, book it! You know you want to ;)

Fietsen

Inspiratie

Wie vanuit Ieper vertrekt, heeft keuze uit verschillende fietslussen, die allemaal vertrekken van op de Grote Markt van Ieper. Aan onze receptie kun je alle fietsnetwerkkaarten die we hier onder geselecteerd hebben, aankopen. 

Doe je liever op voorhand je huiswerk? Dan kun je alle kaarten ook aankopen via de handige webshop van Westtoer. 

Wij selecteerden maar enkele routes, zoek je nog meer inspiratie? Klik door naar Toerisme IeperToerisme Westhoek en Visit West Vlaanderen. De mogelijkheden zijn zalig eindeloos.

Als je er met de fiets op uit trekt, kun je geen beter logies boeken dan het onze. Fietsen kunnen netjes worden opgeborgen in onze afgesloten fietsenstalling of garage. Lekker zonder zorgen. In onze garage hebben we trouwens een werkplaats om aan jullie fietsen te werken, of om ze netjes te zetten voor de volgende uitstap. We zeiden het al, Ariane Hotel is thé place to be voor recreatieve en professionele fietsers. 

Verblijf je in Ariane? Dan kunnen we ook je picknick organiseren.

Fietsnetwerk Westhoek

Onze fietsnetwerkkaart Westhoek brengt de mooiste hoek van West Vlaanderen in kaart: Ieper, Heuvelland, Diksmuide, Veurne en alles daar tussen en daarrond! 

Een tochtje met als beloning een bezoek aan 'Koers', het museum van de Wielersport in Roeselare? Fietsen naar de vele mooie wijngaarden in Heuvelland en een degustatie genieten? Of naar Poperinge, om er de hopperanken te bewonderen. 

Het maakt niet uit, met deze kaart verbind je zelf de knooppunten en maak je zo je tochtje zo lang of zo kort als je dat zelf wil. 

36,0 Kilometer

Fietsroute 14-18 'Ieperboog'

Met deze fietstocht kun je fietsen en wandelen combineren! Als je alle sites wil bezoeken, trek je er best een hele dag voor uit! 

De fietstocht start op de Grote Markt en volgt de 'Kleine Ieperboog' van noord naar zuid. Onderweg ontdek je verschillende oorlogssites en passeer je 3 instappunten waar je een boeiende film over het lokale oorlogsverhaal, infopanelen en een wandelfolder vindt. Vanuit elke instapplaats vertrekken diverse lusvormige wandelpaden (korte, middellange en langere afstanden) doorheen de boeiende, vaak authentiek gebleven oorlogslandschappen. 

Kijk ook even naar Hooge Crater Museum, een prachtig privé initiatief, gerund door een enthousiast gezin, waar je tijdens je fietstocht heel wat extra kan beleven. 

Verspreid over de Kleine Ieperboog werden 100 jaar na het begin van de oorlog, ongeveer 138 olmen als 'herdenkingsboom' op de beide frontlijnen geplant. Je herkent ze aan de metalen boomkorf met een blauwe (Britse front) of rode (Dutise front) bovenrand. Infobordjes op elke boomkorf duiden en illustreren de precieze ligging van de frontlijnen. 

37,0 kilometer

Fietsroute 14-18 'The Legacy'

We starten deze rit op 8 km van Ieper: in Zonnebeke,  het hartje van de beruchte Ieperboog. De slag bij Passendale, waar honderdduizenden doden vielen op enkele maanden tijd met als resultaat slechts enkele kilometers terreinwinst, staat internationaal symbool voor het zinloos oorlogsgeweld.

Het Memorial Museum Passchendale 1917 houdt de herinnering aan die Slag bij Passendale levendig. Het meer dan 600 meter lange parcours toont niet alleen een uitgebreide collectie objecten, maar de bezoeker kan ook in zorgvuldig nagemaakte loopgraven en een dugout het historische decor zien. Dit museum is de ideale uitvalsbasis voor een rondrit naar de vroegere slagvelden. Met de Legacy fietsroute kan je vanaf het museum op een aangename manier het rijke erfgoed van de gemeente Zonnebeke ontdekken.  

45,0 Kilometer

Fietsroute 14-18 'Vredesroute'

De Vredesroute vertrekt vanuit Ieper, en brengt je eerst naar het Provinciedomein De Palingbeek en Hill 60. In Zonnebeke maak je kennis met het indrukwekkende Britse Tyne Cot Cemetery.

Verderop gaat het naar Langemark, langs het Duitse Soldatenfriedhof waar ondermeer 3.000 studenten begraven liggen.

Op de terugweg ligt het Essex Farm Cemetery. Hier schreef John McCrae zijn oorlogsgedicht 'In Flanders Fields', dat mettertijd uitgegroeid is tot een zinnebeeld van offer en dood. Op de site vind je ook bunkers en een 'Advanced Dressing Station'. 

45,0 kilometer

Fietsroute 'West-Vlaamse Bergen'

Verken de heuvelrijke streek ten zuiden van Ieper: het gebied vormt een uitgesproken parklandschap met sterk geprononceerd reliëf.

Oude getuigenheuvels (o.m. de Kemmelberg en de Rode Berg) bepalen er het landschapsbeeld. Centraal op de tocht staan de 8 dorpen van de Heuvelland. Daarnaast worden ook de taalgrensgemeente Mesen en het provinciedomein De Palingbeek aangedaan. 

Eéntje om de spieren voor op te warmen! 

26,5 kilometer

Crossen door de bossen met Jaek & Nink

Deze fietsroute werd ontwikkeld speciaal voor de kids, en neemt je mee langs het prachtige provinciedomein De Palingbeek met een gigantisch speelplein.

De tocht gaat verder naar het rustige Polygoonbos waar je langs het kindvriendelijke restaurant 't Nonnebos fietst. In het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke kunnen de kinderen op een interactieve manier meer te weten komen over WOI en een bezoekje brengen aan de loopgraven. 

Leuk weetje: Jaek & Nink is Iepers dialect voor "ja" en "nee"

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×