reserveer je tafel

Ben je bij ons te gast in het hotel? Dat weten we ook graag, vermeld je het er even bij als je langs deze weg reserveert?  Niet hotelgasten zijn uiteraad ook van harte welkom.

Denk je ook goed na over je aankomstuur? Dan kunnen wij ons goed voorbereiden om je perfect te bedienen. Dank je wel alvast! 

Als je diner om 18u boekt, kunnen we er voor zorgen dat je op tijd klaar bent om de Last Post mee te maken. 

Geen nood als je gewenste aankomstuur geblokkeerd staat, duid dan gewoon het eerstvolgende tijdstip aan. Als je een beetje te vroeg aankomt, kun je altijd genieten van een aperitief in onze gezellige bar.

Vergeet zeker niet te vermelden als je graag op ons terras zit.

Come on, book it! You know you want to ;)

Wandeling op de vestingen

Wandelen

Inspiratie

Ontelbare wandelingen langs inspirerende landschappen met tal van aantrekkelijke cafeetjes en restaurantjes om te genieten! 

We inspireren je graag met enkele toppertjes, maar om àlle mooie plekjes uit de Westhoek te ontdekken, moet je voor de komende jaren een goed aantal weekendjes Ieper boeken! ;-)

Een leuke en gezonde manier om kennis te maken met de glooiende landschappen, de weiden, hagen, knotboomrijen, poelen, kleine bosjes, mooie hoeves, de typische dorpen en de alom geprezen 'couleur locale' van onze bijzondere streek. 

Alle kaarten die we hieronder beschrijven, bieden we te koop aan in de shop van onze receptie, maar wie graag op voorhand zijn wandelroute uitstippelt, kan terecht op de webshop van Westtoer.

4,5 Kilometer

Vestingroute Ieper

De Vestingroute ontsluit de mooiste plekjes op de Vestingen rondom de volledige stadsrand, van hoog op de wallen to laag langs de grachten. De route verkent ook de verdwenen vestingen in het noorden en het noordwesten van de stad. Je kan de wandeling starten via 5 instappunten, eentje ervan ligt op 600 meter van Ariane Hotel. De infopanelen langs de route vertellen over de 10 eeuwen geschiedenis van het Vestinglandschap en haar typerende natuur.

De volledige route is goed voor 2 uur wandelplezier. Je kan ook maar een deel van de route verkennen, of je kan de route uitbreiden met 3 prachtige deelgebeiden: het Ketelkwaad (met speelimpulsen) en Hamiltonpark ten westen van de Majoorgracht, het oostelijk gelegen Hoornwerkpark en de Verdronken Weide ten zuiden van onze stad. 

De folder van de Vestingroute kan je gratis aan onze balie verkrijgen. 

6,6 Kilometer

Stadswandelroute

Tijdens de Eerste Wereldoorlog krijgt Ieper het hard te verduren en al vlug worden veel historsiche gebouwen verbrijzeld tot vormeloze massa's puin. Maar de stad wordt heropgebouwd en vandaag sieren het, als werelderfgoed erkende, Belfort en de gotsiche Sint-Maartenskathedraal opnieuw het stadsbeeld. 

Via 'middeleeuwse' steegjes en schaduwrijke stadsparken gidst de Stadswadnelroute je langs statige herenhuizen en voorbij monumentale stadspoorten en vestingen. Het verleden is nooit veraf. 

De stadswandelroute is helemaal bewegwijzerd met koperen klinknagels, je vindt er ééntje vlak voor de ingang van ons hotel! 

Ieperboog wandelnetwerk

Wie éénmaal geproefd heeft van de landschappelijke en cultuurhistorische rijkdom van het bosrijke gebied ten zuiden van Ieper, krijgt er nooit genoeg van. Ruim 100 kilometer verkeersluwe en onverharde wandelpaden zijn er verbonden tot een samenhangend wandelnetwerk.

Via knooppunten stippel je zelf een wandeltocht uit. Kies de startplaats en wandel net zolang je wil. De knooppuntenbewegwijzering en de handige wandelnetwerkkaart wijzen je de weg.

10,1 Kilometer

Gasthuisbossen Zillebeke

Deze route plaatst het glooiende landschap ten zuiden van Ieper centraal. De route voert je door het meest bosrijke deel van de Westhoek.

De Gasthuisbossen bestaan uit 8 verschillende bosdomeinen verspreid over Zillebeke, Zandvoorde en Wijtschate. Ze werden tijdens de Middeleeuwen eigendom van de Ieperse 'Godshuizen' en 'Gasthuizen' en vormen het dominerend landschapsbeeld op deze route.

Heuvelland wandelnetwerk

Kom tot rust in de West-Vlaamse en Frans-Vlaamse heuvels!

Ruim 250 km verkeersluwe onverharde wandelpaden zijn er verbonden tot een samenhangend wandelnetwerk. Ook hier kun je via knooppunten zelf je wandeltocht uitstippelen.

Kies de startplaats en wandel net zolang je wilt, of tot je een charmante herberg tegen komt.

8,0 Kilometer

Sint-Sixtus wandelroute

Deze wandelroute start én stopt - gelukkig ;-)  aan de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, één van de twaalf trappistenabdijen in België.

Leuk om weten: Je kan de Westvleteren Trappist (al vele keren verkozen tot beste bier van de wereld) alleen verkrijgen in en om de abdij. 

Zij verkent de rustige omgeving. Het is een uitgesproken landbouwgebied dat van oudsher deel uitmaakt van de hoppestreek rond Poperinge. Het landschap is lichtglooiend en de wandelroute maakt gebruik van kerkwegels, graspaden en landelijke wegen. Het parcours gaat door een lappendeken van bossen, hoppevelden, akkers en weiden. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×