reserveer je tafel

Ben je bij ons te gast in het hotel? Dat weten we ook graag, vermeld je het er even bij als je langs deze weg reserveert?  Niet hotelgasten zijn uiteraad ook van harte welkom.

Denk je ook goed na over je aankomstuur? Dan kunnen wij ons goed voorbereiden om je perfect te bedienen. Dank je wel alvast! 

Als je diner om 18u boekt, kunnen we er voor zorgen dat je op tijd klaar bent om de Last Post mee te maken. 

Geen nood als je gewenste aankomstuur geblokkeerd staat, duid dan gewoon het eerstvolgende tijdstip aan. Als je een beetje te vroeg aankomt, kun je altijd genieten van een aperitief in onze gezellige bar.

Vergeet zeker niet te vermelden als je graag op ons terras zit.

Come on, book it! You know you want to ;)

Met z'n allen samen

Inspiratie

In de Westhoek staat de tijd even stil, zodat je kan genieten en onthaasten. Maar als er tijdens je verblijf toch ruimte is om met je gezelschap een activiteit te organiseren, dan willen we je alvast deze tips niet onthouden!

Volg maar even mee. 

min 3 - max 120 p

Urban Hunt

Dit ultieme stadsspel is een fantastische ervaring waarbij je op een interactieve manier onze stad leert kennen. En wij kunnen het weten, want we hebben het zelf geprobeerd en kunnen dit alleen maar heel hard aanbevelen! Laat je meeslepen in dit unieke spel en strijd samen met je team voor de eerste plaats op het scorebord. 

Oja, als er nog een plaatsje vrij is, gaan we weer mee! ;-)

Gebruik de unieke code ARIANEIEPER en krijg 5% korting!

Min 3 - max 20 p

Escape Games

In Ieper kun je 3 escape games spelen! The Longest Hour speelt zich af in een mysterieus huis in de Ieperse binnenstad. Leuk weetje: The Longest Hour was het allereerste escape game van België, en is nog steeds één van de meest geliefde. Na dat succes hebben de enthousiaste ondernemers nog 2 nieuwe escape games ontwikkeld: Scientists en Criminals.

Elk van de spellen speel je in teams van 3 tot 6 personen, 7 lukt nog net, maar dat is het maximum. Omdat de 3 escape games op hetzelfde uur geboekt kunnen worden en de 2 escape huizen heel dicht bij mekaar liggen, kun je met een groep tot 20 mensen tegelijk proberen te ontsnappen. 

Min 2 - Max 6 p

Outdoor Escape Games Fun@Comines

Dit originele idee is ontstaan tijdens de corona periode. Escape rooms waren gesloten, maar deze creatieve ondernemers hebben een outdoor escape spel ontwikkeld. Met een bolderkar vol hangsloten ga je op stap over een parcours van 2 km (1 tot 1,5 uur) om jouw missie tot een goed einde te brengen. Kids vanaf 8 jaar kunnen helpen met het oplossen van de leuke raadsels. Liever met de fiets? Ook dat kan, dan trek je er een hele dag op uit met een picnic! 

Met de golfkar op ontdekking

De Westhoek kun je ook met een golfkar ontdekken, compleet met uitgewerkte GPS routes en routemap.

Zàlig! En routes voor elk wat wils: Groote Oorlog, Heuvellandse wijn, de couleur locale of volksspelen. Alles kan! 

Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark

Bellewaerde, da's 3 uitstappen in 1 dag! Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur. In Bellewaerde kan dat allemaal, in dezelfde dag.

Heb je al het gloednieuwe Aquapark ontdekt? Spectaculaire glijbanen, ontspannende wellness, originele speelzones en een zalige ligweide. Waterpret voor het hele gezin.

AstroLAB IRIS

Astrolab Iris is gevestigd in het Provinciaal Domein De Palingbeek in Zillebeke en beschikt over diverse immense telescopen, die tot de grootste van de Benelux behoren. 

AstroLAB IRIS is elke woensdag- en zondagnamiddag open voor het publiek tussen 14.30 en 17.30 u. De toegang is gratis en bij mooi weer kan je de zon zien door de telescopen. Tijdens de donkere maanden (oktober - maart) kan je elke eerste vrijdagavond van de maand langskomen voor de waarnemingsavonden met de grote telescoop. 

Wanneer je een bezoek plant, contacteer je hen best even op voorhand om zeker te zijn dat het lab open is. 

Provinciedomein de Palingbeek

Poelen en moerassen, oud en jong bos, boomgaarden en bloemrijke graslanden, ligweiden of een speelplein wisselen elkaar af en vormen het decor voor leuke activiteiten: 

Vliegende konijnen in de Palingbeek (€ 1)  Speur mee met Basiel, de boswachter en los het mysterie op. Verrassend spel met leuke weetjes en plezante doe-opdrachten, gericht aan gezinnen met kinderen van 5 tot 11 jaar, in de mooiste bossen van de Westhoek. 

Ga je mee op Vleermuizensafari? (€ 4 - met heel veel gadgets) Over een parcours van 3 km gaan de kids op zoek naar de Big Bat Five. Ze worden uitgedaagd door Bart de baardvleermuis en Basiel de Boswachter om op zoek te gaan naar vleermuizen. Naast de safari beleven ze nog veel meer op hun avontuur. Aan de hand van speelse opdrachten, doe-activiteiten, illustraties en foto's gebundeld in een mooie publicatie leren ze heel veel over ... jawel, vleermuizen! 

Deze zoektochten kunnen worden aangekocht bij de Dienst voor Toerisme. 

Zoektochten voor kids in het centrum van Ieper

Speuren met Siper (€1,00), een Ieperling van zowat 10 jaar. Ga mee op speurtocht langs de Ieperse vestingen. Samen beleven ze avonturen die de Ieperlingen écht meemaakten. We speuren niet alleen in de geschiedenis, we ontdekken ook de natuur met prachtige bomen en héél wat vogels. De Ieperse Vestingen werden een groot stadspark, waar alle Ieperlingen fier op zijn. 

Kattenjacht zoektocht (€2,50) Alice woont op de zolder van de Lakenhallen en duikt met julie de geschiedenis in. Als je alles kan oplossen tijdens deze speurtocht, krijg je een geschenkje aan de balie Toerisme. 

Beide zoektochten zijn te verkrijgen bij de Dienst van Toerisme. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×