Ontdek hier onze maatregelen m.b.t het Covid-19 virus

reserveer je tafel

Ben je bij ons te gast in het hotel? Dat weten we graag, vermeld je het er even bij als je langs deze weg reserveert ?

We weten ook graag op voorhand of je liefhebber bent van het terras (als het weer het toelaat). Je tafel de dag zelf nog verplaatsen is niet altijd mogelijk. 

Denk je ook goed na over je aankomstuur? Dan kunnen wij ons goed voorbereiden om je perfect te bedienen. Dank je wel alvast! 

Als je diner om 17u30 of om 18u boekt, kunnen we er voor zorgen dat je op tijd klaar bent om de Last Post mee te maken. 

Geen nood als je gewenste aankomstuur geblokkeerd staat, duid dan gewoon het eerstvolgende tijdstip aan. Als je een beetje te vroeg aankomt, kun je altijd genieten van een aperitiefje in onze gezellige bar of loungesets op het terras. 

Come on, book it! You know you want to ;)

Last Post

Inspiratie

Sinds 1928 wordt onder de Menenpoort elke avond om 20u de Last Post geblazen. De Last Post is traditioneel de laatste groet aan de gesneuvelden, en wordt door vrijwillige klaroeners uitgevoerd ter ere van de soldaten van het toenmalige Britse Rijk en van de geallieerden die in WO I in de Ypres Salient gesneuveld zijn. 

De Last Post Association stelt zich tot doel om deze plechtigheid eeuwig in stand te houden. 

Iedere avond even voor 20u legt de politie het verkeer stil aan de Menenpoort: het dagelijks leven houdt even halt om doorheen de Last Postplechtigheid terug te keren naar '14-18 en de gevallen soldaten te eren en gedenken. 

De Reveille, die traditioneel gespeeld werd bij de aanvang van de dag, om de troepen wakker te maken en hen tot de plicht te roepen, symboliseert tijdens de Last Postplechtigheid niet enkel het terug keren naar het dagelijkse leven na de plechtigheid, maar ook de verrijzenis of het 'eeuwig leven' van de gesneuvelden.  

 

 

Bijwonen

Vraag voor je bezoek aan onze receptie wat de beste plaats is om de Last Post te volgen. 

Dit eenvoudig, maar ontroerend eerbetoon is vrij en gratis toegankelijk, zonder reservatie vooraf. Op aanvraag kunnen groepen of individuele bezoekers een krans neerleggen. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×