reserveer je tafel

Ben je bij ons te gast in het hotel? Dat weten we ook graag, vermeld je het er even bij als je langs deze weg reserveert?  Niet hotelgasten zijn uiteraad ook van harte welkom.

Denk je ook goed na over je aankomstuur? Dan kunnen wij ons goed voorbereiden om je perfect te bedienen. Dank je wel alvast! 

Als je diner om 18u boekt, kunnen we er voor zorgen dat je op tijd klaar bent om de Last Post mee te maken. 

Geen nood als je gewenste aankomstuur geblokkeerd staat, duid dan gewoon het eerstvolgende tijdstip aan. Als je een beetje te vroeg aankomt, kun je altijd genieten van een aperitief in onze gezellige bar.

Vergeet zeker niet te vermelden als je graag op ons terras zit.

Come on, book it! You know you want to ;)

At the going down of the sun and in the morning. We will remember them.

In het spoor van de Groote Oorlog

Inspiratie

Je kan de oorlogsgeschiedenis niet vermijden als je Ieper bezoekt. Je kan dat op zo veel verschillende manieren doen, jouw ideale manier zit er ongetwijfeld bij ! 

Met je eigen wagen 

Heb je de keuze tussen verschillende bewegwijzerde autoroutes met verschillende afstanden. In ons hotel bieden we een selectie kaarten aan, maar ook in de shop van Toerisme Ieper kun je een groot gamma verkrijgen.

Wie liever zijn kaarten op voorhand aankoopt, kan terecht op de webshop van Westtoer.

Met begeleiding

Toch liever de uitleg van een ervaren gids horen als je de Salient ontdekt?

Kan ook, in heel veel vormen. Zo kan je een gids huren, maar je kan ook meerijden in een minibusje om alles te leren over de oorlogsgeschiedenis van Ieper.

En dàt kan op zot veel manieren! Wat dacht je van een minibus, met de fiets, met de moto én zelfs met het vliegtuig!  Scroll naar beneden en laat je inspireren! 

 

Met een minibus

Flanders Battlefield Tours

organiseert private tours voor individuele bezoekers en kleine groepen tot 16 personen. Voornamelijk in het Engels, maar op aanvraag ook in het Nederlands. Schuif aan bij een georganiseerde tour, of boek Jacques of Genevra privé, helemaal voor jou alleen. 

Ze nemen je trouwens ook mee naar de Somme, als je wil. Ook dat is perfect mogelijk vanuit Ieper. 

Met de fiets

Fietsen in de Frontstreek, de Somme én langs Vlaanderen's culturele erfgoed.

Ontdek de 1914-18 frontstreek met de fiets, onder begeleiding van een passionele gids, die het geluk had om van zijn hobby zijn beroep te maken. De ritten zijn geen competitie, maar een trektocht langs wegen die uitgezocht zijn voor hun historische en landschappelijke waarde. Ontdek de pakketjes die ze aanbieden op hun website.

Met de fiets

Fietsen In Flanders Fields

Hun missie? Op maat gesneden en professioneel begeleide fietstours langs "Vlaamse Velden" (ook meerdaagse mogelijk), met focus op diverse thema's. Fietsen 'In Flanders Fields', dat is bovenal een wonderlijke ontdekkingstocht langs historisch beladen landschappen, waar de tijd soms nog lijkt stil te staan. Onderweg of achteraf wacht de beloning voor de geleverde inspanningen: 'couleur locale', de rijke streekbieren en trappistencultuur in pittoreske cafeetjes of restaurantjes. 

Met de motorfiets

Cruisen langs de frontlinie

De organisatie biedt zowel standaard, als op maat gemaakte ritten aan. Hierbij neemt de gids de taak op zich om, als voorrijder, je langsheen de mooiste en minder gekende wegen van de Westhoek te leiden.

Er wordt tijdens de ritten gebruik gemaakt van een professioneel en modern intercomsysteem, waardoor het een leuke, ontspannen en veilige ontdekkingsreis wordt, langsheen de voormalige slagvelden van de Eerste Wereldoorlog.

Zin in een testrit of geen eigen motor ter beschikking? Zij regelen voor u - op aanvraag - het verhuur van Royal Enfield motoren (500 cc) of een gloednieuwe Vespa. 

Met het vliegtuig of de helicopter

Frontvluchten

Wie de verschillende WO I sites op een unieke manier wil verkennen, kan met een helikopter of vliegtuigje het frontlandschap vanuit de lucht bekijken. Van bovenaf zie je duidelijk het strategisch belang van het landschap tijdens Wereldoorlog I, het biedt een heel ander perspectief op de vele sites. 

Helipromotions neemt je mee in een helikopter vanuit Diksmuide (23 km van Ariane Hotel). 

Alfa flight biedt "Flanders Fields Memorial Flight" aan, een 1 uur durende vlucht met een Robin DR400 vliegtuig (piloot en 3 passagiers) en vertrekt vanuit de internationale luchthaven Kortrijk-Wevelgem (28 km van Ariane Hotel).  

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×