Découvrez nos mesures concernant le virus Covid-19 ici

reserveer je tafel

Nous aimons savoir si vous etes client de l'hotel. Voulez-vous le mentionner pendant le processus de réservation?   

Pensez-vous attentivement à votre heure d'arrivée? Ensuite, nous pouvons bien nous préparer en ces temps difficiles. Merci d'avance! Nous aimons savoir à l'avance si vous aimez manger sur la terrace (si le temps le permet).   

Si vous réservez un dîner à 17.30 ou 18 h, nous pouvons nous assurer que vous êtes prêt à temps pour découvrir le last post.

Si votre heure d'arrivée souhaitée est bloquée, vous pouvez alors indiquer la prochaine possibilité. Si vous arrivez un peu en avance, vous pouvez toujours prendre un apéritif dans notre bar confortable ou dans les salons en terrace. 

Come on, book it! You know you want to ;)

Musea

Inspiration

Met het In Flanders Field Museum en Hooge Crater Museum duiken we in het oorlogsverleden, van heel erg authentiek naar hyper-digitaal.

En met het Yper - en het Merghelynck Museum graven we nog véél dieper in onze geschiedenis.

Kijk even mee naar deze musea in het centrum van Ieper! 

Hooge Crater Museum

Het Hooge Crater Museum wordt gerund door Niek & Ilse en is het beste private museum in Flanders Fields, met een gezellig thema-eetcafe er vlak bij. Het museum bevindt zich in een kapel die werd gebouwd in de jaren 20, en bezit een indrukwekkende verzameling authentieke WO I stukken. 

Beleving primeert op deze boeiende plek, zo kun je de laatste getuigen van de Groote Oorlog rond het Hooge Crater museum ondekken met een gratis wandel app. Je kan ook deelnemen aan boeiende vertelwandelingen. Of een originele film uit 1917 bekijken.

Bij het Hooge Crater Museum kun je trouwens ook het Instappunt Ieperboog Oost bezoeken: een bezoekerscentrum met diverse wandelparcours. 

 

Nog niet genoeg? In 2020 komt er nog een tijdelijke tentoonstelling: De wederopbouw en medische evacuatie in WO I, een boeiende inkijk op het leven na de oorlog. 

Om al dit moois te kunnen ontdekken, ontwikkelden Niek en Ilse dit exclusieve arrangement:

  • museumbezoek mét korte inleiding door Niek of Ilse
  • exclusief loopgravenbezoek (normaal enkel voor groepen)
  • lekkere broodmaaltijd met beleg naar keuze en dagverse groentjes
  • streekbier van 't vat of gewone consumptie naar keuze
  • wandelkaart & tips voor de kraterwandeling naar Bellewaerde Ridge

Prijs: € 16,5 pp (ipv € 20 normale waarde, exclusief voor hotels). Vraag naar dit pakket aan onze receptiebalie ! 

In Flanders Fields Museum

Het In Flanders Fields Museum brengt het 100 jaar oude verhaal op een heel erg boeiende en interactieve manier. Nu ook de laatste getuigen gestorven zijn, is het In Flanders Fields Museum meer dan ooit de poort naar de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen. De pakkende videoprojecties, unieke geluidsfragmenten en de meest moderne multimediatoepassingen dompelen je onder in het leven aan het front.

Met een armbandje kun je inloggen en in contact komen met je evenmens in de oorlog een eeuw geleden. 

Als je je kamer rechtstreeks bij ons reserveert, kun je je ticket bij ons aan de balie kopen tegen verminderd tarief.  

Het Yper Museum

Het Yper Museum brengt je elf eeuwen Ieper en Westhoek. Je ontdekt er een unieke collectie insignes, kaarten, archologische vondsten, munten, kant- en handwerk en nog zoveel meer. 

Kids kunnen midden in het Middeleeuwse Ieper plaatsnemen, en dat mag je gerust letterlijk nemen, want er staat een reuzegrote maquette van de stad. Ook in dit museum krijg je een kattenpoot-armbandje, die van je bezoek aan het Yper Museum een speelse belevenis maakt. 

Ook voor dit schitterende Museum kun je korting krijgen als je je kamer rechtstreeks bij ons reserveert.  

Het Merghelynck Museum

Na een jarenlange, grondige restauratie kun je het prachtige Merghelynck Museum weer bezoeken. Het indrukwekkende herenhuis is een perfecte reconstructie van het gebouw uit 1774. In prachtig aangeklede salons en boudoirs zie je originele Franse stijlmeubelen, schilderijen en zilverwerk, gered uit de branden van de Eerste Wereldoorlog. 

Dit is Ieper's museum-buitenbeentje en kan na reservatie worden bezocht. Je kan er ook leuke activiteiten met kids organiseren, wat dacht je van een opleiding lakei of dienstmeid? Een leuk belevinsvol bezoek voor kids met ouders, grootouders, familie en vriendjes. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×